Turks fruit (Turks snoepje)
- Streekgerechten
- 4 porties
- 1 uur en 20 minuten
- Turkije
Ingrediënten
- 1 dessertlepel citroerasp
- 1 deciliter sinaasappelsap
- 250 gram suiker
- 8 baadjes gelatine
- 2 eetlepel poedersuiker
- 1,5 deciliter water
Bereidingswijze
In steelpan doen: 1,5 deciliter water, citroenrasp, sinaasappelsap en suiker.
Intussen in een kom met ruim koud water gelatine ongeveer 5 min. weken. Goed uitknijpen en al roerende in de hete suikerstroop oplossen.
In rechthoekige vorm schenken. (b.v. diepvriesdoos) en 24 uur laten stijven.
In blokjes van 2,5 cm. snijden.
Boven diepbord poedersuiker zeven. Blokjes turks fruit door de poedersuiker rollen.
In goed afgesloten blik kunt u ze zeker een maand bewaren.
Intussen in een kom met ruim koud water gelatine ongeveer 5 min. weken. Goed uitknijpen en al roerende in de hete suikerstroop oplossen.
In rechthoekige vorm schenken. (b.v. diepvriesdoos) en 24 uur laten stijven.
In blokjes van 2,5 cm. snijden.
Boven diepbord poedersuiker zeven. Blokjes turks fruit door de poedersuiker rollen.
In goed afgesloten blik kunt u ze zeker een maand bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten